Annelyn de Boer Coaching
Zoek jouw vrijheid
Annelyn de Boer Coaching
Annelyn de Boer Coaching
keyboard_arrow_up

Intro Annelyn de Boer - Boeken

Boeken

Hieronder staan een aantal interessante boeken over HSP en HSS met veel achtergrondinformatie en vol praktische tips.

Ik heb uit de vele boeken over dit onderwerp een selectie gemaakt. Gemakkelijk voor als je zelf niet wilt gaan zoeken.Boek - Hoog Sensitieve Personen - Elaine N. Aaron

Hoog Sensitieve Personen - Elaine N. AaronEen op de vijf mensen wordt geboren met een verhoogde gevoeligheid. Veel HSP’s zijn uiterst gewetensvol en intuïtief. Maar de eigenschap heeft ook lastige kanten: HSP’s hebben de neiging snel overweldigd te raken door gezelschap, het werk of een drukke omgeving, waardoor ze -als reactie- in hun schulp kruipen. HSP’s hebben vaak last van onzekerheid en van sociale belemmeringen. Dit boek is toegankelijk geschreven voor HSP’s én voor de mensen in hun omgeving.

Boek - Hoog Sensitieve Personen in de liefde - Elaine N. Aaron

Hoog Sensitieve Personen in de liefde - Elaine N. AaronWord je makkelijk verliefd, maar ben je tegelijkertijd bang voor intimiteit? Word je moe van al die opmerkingen dat je ‘te gevoelig’ bent? Heb je moeite om respect op te brengen voor je meer rationele partner? Of heb je al besloten dat liefde voor jou als HSP niet is weggelegd? Dit is een praktisch zelfhulpboek geschreven voor HSP’s die op zoek zijn naar een gelukkige, gezonde en romantische relatie, met of zonder een HSP als partner.

Boek - Hoogsensitieve personen en psychotherapie - Elaine N. Aaron

Hoogsensitieve personen en psychotherapie - Elaine N. AaronOmdat HSP’s zich vaak kwetsbaar voelen, zoeken veel van hen hulp in de vorm van coaching of therapie. Elaine Aron schreef dit boek voor de psychotherapeuten en artsen die hen ondersteunen. In deze gids definieert ze niet alleen het begrip hoog sensitiviteit, maar ze beschrijft ook de beschikbare behandelmethoden. Daarmee is dit boek tegelijk informatief voor HSP’s die willen weten wat voor baat ze kunnen hebben bij een op hun problemen toegesneden therapie.

Boek - De kracht van zelfwaardering - Elaine N. Aaron

De kracht van zelfwaardering - Elaine N. AaronIn hun leven lopen HSP’s vaak tegen twee processen aan die onze sociale relaties bepalen: statusbepaling en verbinding, ofwel ranking en linking. En ook al is statusbepaling op zich een gezond onderdeel van ons leven (denk aan sport, en vriendschappelijke competitie), het kan als gevolg hebben dat we steeds slechter over onszelf gaan denken. Dat ondergewaardeerde ik kan zo sterk worden dat onze hele sociale waarneming erdoor wordt gekleurd. Dit boek biedt oplossingen voor HSP’s bij dat wat een steeds groter probleem van onze tijd aan het worden is.

Boek - Het werkboek voor hoogsensitieve personen - Elaine N. Aaron

Het werkboek voor hoogsensitieve personen - Elaine N. AaronHeb je een sterke verbeeldingskracht en droom je veel? Ben je volgens anderen verlegen, "overgevoelig" en snel van streek? Raak je snel overweldigd door gezelschap, drukte of werk? Dan is er een goede kans dat een je hoogsensitief persoon bent. Dit praktische werkboek bevat oefeningen en adviezen voor zowel individuele HSP's als werkgroepen.

Boek - Leven met hooggevoeligheid - Susan Marletta Hart

Leven met hooggevoeligheid - Susan Marletta HartSusan Marletta Hart, HSP-expert in Nederland, bespreekt hoe we kunnen leven met hooggevoeligheid. Hoogsensitieve mensen hoeven volgens haar geen slachtoffer van hun gevoeligheid te zijn, maar kunnen die tot hun kracht omvormen. In dit boek belicht ze ook de spirituele kant van hooggevoeligheid, komen veel ervaringsdeskundigen aan het woord en krijg je praktische adviezen hoe om te gaan met deze eigenschap, op het werk, privé en in relaties.

Boek - Voluit leven met hooggevoeligheid - Susan Marletta Hart

Voluit leven met hooggevoeligheid - Susan Marletta HartDit boek is een vervolg op ‘Leven met hooggevoeligheid’. Het zit vol handvatten om het leven als hooggevoelige ook echt voluit te kunnen gaan leven. Waarom zouden wij leven zoals anderen, als dat leven voor ons niet het juiste is? Om gelukkig en gezond te blijven, zullen hooggevoeligen een levensstijl moeten ontwikkelen die daadwerkelijk bij ze past. Dat kan alleen door bewuste keuzes te maken en door uit te komen voor de eigen aard. Dat vergt inzicht en actie.

Boek - Hooggevoeligheid en Stress – Susan Marletta Hart

Hooggevoeligheid en Stress – Susan Marletta HartStress heeft ingrijpende lichamelijke gevolgen, zeker voor hooggevoelige mensen. Onderzoek toont een verband aan tussen chronische stress en aandoeningen als fibromyalgie, chronische vermoeidheid, bijnieruitputting en diabetes. Susan definieert de oorzaken van chronische stress en beschrijft hoe een HSP hiermee kan leren omgaan.

Boek - Prikkels bijten niet – Saskia Klaaysen

Prikkels bijten niet – Saskia KlaaysenDe Hoogsensitieve High Sensation Seekers (HS-HSS) genieten van verschillende activiteiten, uitdagingen, mensen en omgevingen. Ze zijn enthousiast, nieuwsgierig, actief, creatief en hebben een brede interesse. Ze worden gedreven door het intense ‘ik leef’ gevoel. Dat conflicteert regelmatig met hun hoogsensitieve behoefte aan rust, hersteltijd en empathie. Dit boek brengt uitgebreide kennis en voorbeelden.

Boek - Hoogsensitiviteit professioneel gezien – Annek Tol

Hoogsensitiviteit professioneel gezien – Annek TolDe herkenning van hoogsensitiviteit vormt een omslagpunt in het leven van HSP’s. Het is voor hen een eyeopener om te begrijpen hoe dit van invloed is op hun dagelijks functioneren. Dit boek, voor hulpverleners in de GGZ, coaches en zorgcoördinatoren, biedt op nuchtere wijze de theoretische basis die nodig is om te begrijpen wat hoogsensitiviteit is, hoe je dit herkent en hoe het van invloed is op cliënten. Het geeft een nieuwe visie op de plaats die hoogsensitiviteit in de hulpverlening kan innemen.

Boek - Het hoogsensitieve brein – Esther Bergsma

Het hoogsensitieve brein – Esther BergsmaHoe kan het dat hoogsensitieve personen informatie zo anders opmerken, verwerken en intenser reageren? Waarom ervaren ze vaak stress en sociale afwijzing? In dit boek presenteert Esther Bergsma de laatste wetenschappelijk inzichten over de werking van het "hoogsensitieve brein', dat op veel vlakken aantoonbaar verschillend functioneert van dat van niet-hoogsensitieve mensen.
Zij ontwikkelde tevens een model dat handvatten biedt aan professionals in de gezondheidszorg, het onderwijs en aan therapeuten en coaches die zich willen verdiepen in hoogsensitiviteit.

Boek - Hoogsensitieve kinderen – Esther Bergsma

Hoogsensitieve kinderen – Esther BergsmaOuders van hoogsensitieve jongens en meisjes lopen in de opvoeding tegen forse uitdagingen aan. Hoe stel je grenzen zonder in drama's terecht te komen? Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van je kind en hoe leer je je kind omgaan met de overweldigende buitenwereld? Esther onderzocht meer dan 700 hoogsensitieve kinderen. Helder en overzichtelijk beschrijft ze waar ouders zoal mee te maken krijgen en welke interne processen bij het kind daaraan ten grondslag liggen. Pas als je dat begrijpt kun je adequaat en effectief reageren.

Boek - Jong en hooggevoelig hoezo anders?! – Ellen van den Ende

Jong en hooggevoelig hoezo anders?! – Ellen van den EndeEen boek voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar, waarin je kunt lezen wat hooggevoeligheid is en hoe je ermee om kunt gaan. ‘Waarom voel ik me anders dan anderen? Waarom kan ik vaak geen diepere gesprekken voeren met mijn vrienden? Hoe komt het dat ik na een schooldag zo moe ben? Hoe komt het dat ik stemmingen of emoties kan aanvoelen?’ De vele oefeningen en tips helpen je om nog krachtiger te worden of beter in balans te blijven.

Boek - Het hooggevoelige kind met een sterke wil – Janneke van Olphen

Het hooggevoelige kind met een sterke wil – Janneke van OlphenWie denkt dat hooggevoelige kinderen vooral rustig, bedachtzaam en teruggetrokken zijn, komt in dertig procent van de gevallen bedrogen uit. Er zijn ook kinderen die hun hoge mate van gevoeligheid combineren met een ijzersterke wil (het hoogsensitieve kind die meer een HSS is?). Zij zijn op zoek naar nieuwe belevenissen en avonturen, ook al druist dat vaak in tegen hun gevoelige inborst. Een pittige combinatie, die geregeld leidt tot vurige uitbarstingen bij kinderen en wanhoop bij ouders. Janneke geeft opvoeders meer inzichten die het hele gezin ten goede zullen komen.

Boek - Sterk voelen op het werk – Eveline Baar

Sterk voelen op het werk – Eveline BaarAls (hoog) sensitieve werknemer beschik je over een aantal prachtige kwaliteiten die met jouw gevoeligheid samenhangen, waarmee je een grote meerwaarde vormt voor de organisatie. Maar hooggevoeligheid kent ook zijn schaduwkanten. Het valt niet altijd mee om je staande te houden in een veeleisende omgeving. Wanneer dit veel energie vergt, komen zowel je kwaliteiten als jijzelf in het gedrang. Dit handboek biedt inzicht, handvatten en tips hoe jouw gevoeligheid 'werkt' op het werk, waardoor je op de werkvloer direct aan de slag kunt, zodat je (je) sterk mag voelen op je werk.